Welkom bij Rijschool Motodrome • Meer weten of gelijk een eerste les inplannen? Bel of whatsapp naar 06 - 553 65 772

Examens

Voor het behalen van het motorrijbewijs moeten drie examens worden afgelegd:

Theorie-examen
Praktijkexamen Voertuigbeheersing (AVB)
Praktijkexamen Verkeersdeelneming (AVD)


Theorie examen

Wanneer je het motorrijbewijs wilt halen, moet je eerst slagen voor het speciaal op de motor gerichte theorie-examen bij het CBR. Ook als je je rijbewijs B al hebt. Voordat je het examen verkeersdeelneming aflegt, dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. Je moet minstens 17 jaar oud zijn om het theorie-examen te mogen afleggen. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen, waarvan je er maximaal 6 fout mag hebben. Er zijn gemakkelijke vragen bij, maar bij sommige vragen kun je wel eens op het verkeerde been worden gezet! Het is goed dat er steeds meer aandacht wordt geschonken aan het verkeersinzichtelijke aspect van het motorrijden, want alleen kennis van de verkeersregels maakt je nog geen goede motorrijder.

Op de website van het CBR kun je het theorie-examen reserveren. In Zwolle bevindt het CBR zich op de Branderweg 15.

Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende bescheiden overhandigen:
– Een wettelijk toegestaan geldig legitimatiebewijs (rijbewijs)
– Kosten €34,50 te voldoen via de website van het CBR.

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig!

Examen voertuigbeheersing


Bij het examen voertuigbeheersing moet je laten zien dat je de controle hebt over de motor. Er zijn in totaal 12 oefeningen, waarvan je er op het examen 7 moet laten zien. De oefeningen zijn verdeeld in vier clusters en uit elk cluster is een oefening verplicht.

Tijdens het examen voertuigbeheersing hoef je nog niet in het bezit te zijn van je theoriecertificaat mits je een autorijbewijs hebt.


Examen verkeersdeelneming

Voor de meesten is het examen verkeersdeelneming het spannendste examen. Dat is heel begrijpelijk, want bij goed gevolg mag je zelfstandig motorrijden!

Voor verrassingen zul je niet komen te staan, want vanaf de allereerste les instrueren wij je volgens de richtlijnen van de Rijprocedure A. Voor de examinator zijn deze richtlijnen ook leidend.

Voor het zover is, doen we tijdens de les een proefexamen. Is de rit nog niet voldoende dan stellen we het examen nog even uit, of we maken er een tussen-tijdse toets van afgenomen door het CBR. Op de dag van het examen zelf, rijden we nog een stukje om er weer even in te komen en de motor op temperatuur te rijden.

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Je kan uiteraard ook bellen of whatsappen naar 06 - 553 65 772.
© Rijschool Motodrome 2024 • Realisatie: Salix Webworks