Home

Motorrijles

Examen

Motoren

Vervolg

YouTube

ContactMenu sluiten


Welkom bij Rijschool Motodrome • Meer weten of gelijk een eerste les inplannen? Bel of whatsapp naar 06 - 553 65 772

De rijopleiding


Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen (voertuigbeheersing en verkeersdeelname).

Ben je 20 jaar of ouder dan mag je voor de middelzware motor (A2 max 35 kW.). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen (voertuigbeheersing en verkeersdeelname).

Ben je 17, 18 of 19 jaar dan krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1 max 125cc/11 kW.) Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je praktijkexamen doen voor het rijbewijs A1.

Eerste les


De eerste les start met wederzijds kennismaken. Ik vraag je om enkele persoonsgegevens en ik neem een eenvoudige ogentest bij je af. We zoeken kleding uit, die je gedurende de gehele opleiding kostenloos mag gebruiken. Dan bekijken we de motor waarmee je gaat rijden.

Op de parkeerplaats van de IJsselhallen gaan we daadwerkelijk aan de slag. Ik vertel en vraag je het een en ander over de motor. Ook komen de zit- en stuurhouding aan bod alsmede balans, evenwicht en kijktechniek. Stap voor stap wordt de les opgebouwd, volledig aangepast aan jouw niveau en afhankelijk van jouw voortgang.


Voertuigbeheersing


In het begin gaan we intensief aan de slag met de voertuigbeheersing. De oefeningen voor voertuigbeheersing doen we op een parkeerplaats. Ik doe de oefeningen een keer voor, eventueel met jou achterop. Door het doen van deze oefeningen raak je vertrouwd met de motor, train je voor het examen en je leert technieken, die je op de weg moet toepassen.


Verkeersdeelname


Zodra het verantwoord is gaan we de openbare weg op. Jij met de lesmotor en ik met de volgmotor. Ik vertel je over het afstellen van de spiegels en het kiezen van je positie op de weg.

Voor overtredingen ben je zelf aansprakelijk. Het is dus van belang dat je de theorie kent. Indien je geen autorijbewijs hebt, mag je pas zelfstandig de weg op als je het theorie-examen voor de motor hebt gehaald.

Tijdens het rijden is er contact door middel van een portofoon. Ik help je daar waar nodig en ik geef je instructies. Zeker in het begin stoppen we regelmatig voor feedback en evaluatie.

Ook maak ik, als je het wilt, gratis film-opnames van je rit!Wat als rode draad door de gehele rijopleiding heenloopt is VEILIGHEID. Je kunt daar zelf heel veel aan doen! Denk bijvoorbeeld aan het anticiperen op gevaarlijke situaties en het daarbij aanpassen van positie en snelheid en ook het toepassen van geleerde technieken. Op het EXAMEN wordt daar natuurlijk ook op gelet!


Tarieven

Gratis gebruik van helm en kleding! Voor het gebruik van zowel motor als motorkleding bereken ik geen extra kosten! Het zit bij de prijs in, dus geen verrassingen achteraf.


Proefles - Een geheel vrijblijvende proefles duurt 90 minuten. Nu tijdelijk €30,-


Standaardles - Een standaardles duurt 90 minuten. Kosten: €69 (€46 per uur)


Theorie examen - Kosten: €31,25. Kijk ook op de website van het cbr voor meer informatie

Lespakket Snel


- 15 uur praktijk

- 10 lessen van 90 minuten

- Gratis theoriepakket t.w.v. €59


€690

Betalen in twee termijnen mogelijk

Lespakket Gemiddeld


- 22,5 uur praktijk

- 15 lessen van 90 minuten

- Gratis theoriepakket t.w.v. €59


€1035

Betalen in drie termijnen mogelijk

Lespakket Rustig


- 30 uur praktijk

- 20 lessen van 90 minuten

- Gratis theoriepakket t.w.v. €59


€1380

Betalen in drie termijnen mogelijk

Praktijkexamen AVB


- Praktijk examen AVB (voertuigbeheersing)

- Administratiekosten: €15

- Gebruik motor voor/tijdens examen: €46 per uur (totaal meestal 1 uur)


€61

Exclusief bovengenoemde extra kosten

Praktijkexamen AVD


- Praktijk examen AVD (verkeersdeelneming)

- Administratiekosten: €15

- Gebruik motor voor/tijdens examen: €46 per uur (totaal meestal 2 uur)

- Eigen verklaring: €33,80

€108

Exclusief bovengenoemde extra kosten

Na de proefles kijken we samen welk pakket het beste bij jou past. Misschien heb je minder lessen nodig of juist meer? Het blijft maatwerk! Als je samen met je partner, vriend of vriendin wilt lessen, krijg je 5% korting.

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Je kan uiteraard ook bellen of whatsappen naar 06 - 553 65 772.
© Rijschool Motodrome 2018 • Realisatie: Salix Webworks