Home

Motorrijles

Examen

Motoren

Vervolg

YouTube

ContactMenu sluiten


Welkom bij Rijschool Motodrome • Meer weten of gelijk een eerste les inplannen? Bel of whatsapp naar 06 - 553 65 772

De rijopleiding


Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen (voertuigbeheersing en verkeersdeelname).

Ben je 20 jaar of ouder dan mag je voor de middelzware motor (A2 max 35 kW.). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen (voertuigbeheersing en verkeersdeelname).

Ben je 17, 18 of 19 jaar dan krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1 max 125cc/11 kW.) Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je praktijkexamen doen voor het rijbewijs A1.

Ben je 21, 22 of 23 dan kun je voor het rijbewijs A (code 80). Je doet dan examen op een motor onbeperkt (minimaal 50 kw.) Je mag daarna alleen rijden op een motor met een maximaal vermogen van 35 kw. Na minimaal 2 jaar ( of eerder als je 24 bent ) heb je recht op je rijbewijs A onbeperkt.

Eerste les


De eerste les start met wederzijds kennismaken. Wij vragen je om enkele persoonsgegevens en wij nemen een eenvoudige ogentest bij je af. We zoeken kleding uit, die je gedurende de gehele opleiding kostenloos mag gebruiken. Dan bekijken we de motor waarmee je gaat rijden.

Op de parkeerplaats van de IJsselhallen gaan we daadwerkelijk aan de slag. Wij vertellen en vragen je het een en ander over de motor. Ook komen de zit- en stuurhouding aan bod alsmede balans, evenwicht en kijktechniek. Stap voor stap wordt de les opgebouwd, volledig aangepast aan jouw niveau en afhankelijk van jouw voortgang.


Voertuigbeheersing


In het begin gaan we intensief aan de slag met de voertuigbeheersing. De oefeningen voor voertuigbeheersing doen we op een parkeerplaats. Wij doen de oefeningen een keer voor, eventueel met jou achterop. Door het doen van deze oefeningen raak je vertrouwd met de motor, train je voor het examen en je leert technieken, die je op de weg moet toepassen.


Verkeersdeelname


Zodra het verantwoord is gaan we de openbare weg op. Jij met de lesmotor en wij met de volgmotor. Wij vertellen je over het afstellen van de spiegels en het kiezen van je positie op de weg.

Voor overtredingen ben je zelf aansprakelijk. Het is dus van belang dat je de theorie kent. Indien je geen autorijbewijs hebt, mag je pas zelfstandig de weg op als je het theorie-examen voor de motor hebt gehaald.

Tijdens het rijden is er contact door middel van een portofoon. Wij helpen je daar waar nodig en we geven je instructies. Zeker in het begin stoppen we regelmatig voor feedback en evaluatie.

Ook maken wij, als je het wilt, gratis film-opnames van je rit!Wat als rode draad door de gehele rijopleiding heenloopt is VEILIGHEID. Je kunt daar zelf heel veel aan doen! Denk bijvoorbeeld aan het anticiperen op gevaarlijke situaties en het daarbij aanpassen van positie en snelheid en ook het toepassen van geleerde technieken. Op het EXAMEN wordt daar natuurlijk ook op gelet!


Tarieven

Gratis gebruik van helm en kleding! Voor het gebruik van zowel motor als motorkleding berekenen wij geen extra kosten! Het zit bij de prijs in, dus geen verrassingen achteraf.

Heb je je theorie al dan krijg je €20 korting!


Proefles - Een geheel vrijblijvende proefles duurt 90 minuten. Nu tijdelijk €75,-


Standaardles - Een standaardles duurt 90 minuten. Kosten: €90 (€60 per uur)


Theorie examen - Kosten: €44. Kijk ook op de website van het cbr voor meer informatie


Lespakket Snel


- 15 uur praktijk

- 10 lessen van 90 minuten

- Gratis theoriepakket t.w.v. €69,95

- Gratis motorcol en helmmuts


€900

Betalen in twee termijnen mogelijk

Lespakket Gemiddeld


- 22,5 uur praktijk

- 15 lessen van 90 minuten

- Gratis theoriepakket t.w.v. €69,95

- Gratis motorcol en helmmuts


€1350

Betalen in drie termijnen mogelijk

Lespakket Rustig


- 30 uur praktijk

- 20 lessen van 90 minuten

- Gratis theoriepakket t.w.v. €69,95

- Gratis motorcol en helmmuts


€1800

Betalen in drie termijnen mogelijk

Praktijkexamen AVB


- Praktijk examen AVB (voertuigbeheersing)

- Inclusief inrijden voor het examen!


€175

Praktijkexamen AVD


- Praktijk examen AVD (verkeersdeelneming)

- Inclusief inrijden voor het examen!


€275

placeholder

Na de proefles kijken we samen welk pakket het beste bij jou past. Misschien heb je minder lessen nodig of juist meer? Het blijft maatwerk! Als je samen met je partner, vriend of vriendin wilt lessen, krijg je 5% korting.

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Je kan uiteraard ook bellen of whatsappen naar 06 - 553 65 772.
© Rijschool Motodrome 2024 • Realisatie: Salix Webworks